Real Time Analytics

Livet På En Kant

Ante har träffat Herr Kiropraktor

Publicerad 2012-07-03 14:48:58 i Ante,

Idag kom alltså kiropraktorn som jag lyckats få ut på 4 dagar, trots att han ska vara "omöjlig" att få tag på. Jag känner att linjen med veterinär först är rätt. Det finns ju en anledning till att vi har veterinärer från början. Att sedan komplettera med kiropraktorer, massör och vad som nu kan tänkas behövas är ju perfekt. Den här kiropraktorn sa till och med att han skulle kunna komma samtidigt som veterinären om det skulle behövas. Kan det bli bättre?
Jag tog också upp det här med att jag känner stor oro att hästen nu ska sprutas(behandlas) för något som egentligen är något annat. Det känns onödigt att behandla symptomen när problemet är det som ska behandlas.

Det var dock ETT MYCKET INTRESSANT BESÖK! Jag fick svar på ett antal frågetecken.
 
Till exempel fick jag svar på varför Ante ibland varit svullen i senfästet vid höger framknä.Problemet satt inte alls i senfästet utan i bogen.
 
Det började med att jag sprand med Ante utanför stallet så han kunde kolla hur hästen rör sig. Ante var mest halt på höger fram. =( Efter det kollade han igenom hästen och började undersöka. Han kollade även tänderna, eller rättare sagt funktionen i käken. Antes käke satt fast lite och det kom från nacken. Sagt och gjort inleddes det med att nacken lossades, efter det kollades käkfunktionen igen av kiropraktorn och det blev bättre.
 
Vi fortsatte bak med bäckenet. Först höger bak som jag fick hålla upp bakåt och sedan släppa precis när han skulle göra behandlingen. Precis som med den andra jag har använt tidigare innebär det att trycka på höften när hästen vilar på benet, eller som nu när jag höll upp det. Vi fortsatte på vänster sida och där fick jag istället hålla fram benet. Vänster ben sa han gick för lätt i förhållande till hur skadan såg ut och det var inte så bra. Det kan tyda på att det ligger en inflammation där.
Vi fortsatte med det sista benet, höger fram. Här höll jag bara i hästen och han drog till lite i benet. Här hände det mest och det blev störst reaktion här.
 
Vi gick återigen ut och travade på stallplanen. Ante var betydligt snabbare i sitt rörelsemönster nu och jag fick springa betydligt snabbare än innan behandlingen.
 
Sammanfattningsvis kan jag säga att Ante var skruvad konstigt. Innan han fastnade i gallret har han antagligen gjort något och varit diagonalt sned på vänster bak och höger fram. Efter gallerhistorien får vi även lägga till höger bak och han blev väl lite av en korkskruv då. Kiropraktorn sa att det var nästintill omöjligt för honom att jobba rätt.
 
Intressant!
*Om en häst är sned. Dvs att den inte tar stöd på någon av sidorna ska man rida den snett. Det är enda sättet för hästen att ha ett jämnt påskjut. Han förklarade det lite som att en bil levereras med ratten felinställd åt något håll. Alltså om du kör med ratten rakt svänger den till vänster.
*Antes svullnad på senfästet och gaffelbandsfästet kom från bogleden och det har han haft sedan förra januari.
*Antes mamma har haft samma symptom på höger fram-vänster bak. Är det ärftligt, är det min ridning eller är det helt enkelt en slump?

Kommentarer

Postat av: Fanny

Publicerad 2012-07-03 16:35:56

Hoppas att det här hjälper ny. Det där med kiropraktik är väldigt intressant.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela