Real Time Analytics

Livet På En Kant

Profilernas 5 betyg när det kommer till Facebooksnokande

Publicerad 2012-01-31 17:29:03 i Vanlig vardag,

Vi kan alla erkänna det. Vi facebooksnokar på andras loggar. Det är ingen idé att du försöker förneka det. Vi alla vet att du gör det. Jag gör det också. Om jag ska erkänna det, ganska mycket. Inte kanske just på mina fbvänner utan mer på dem som jag inte är vän med och de jag snokar mest på är de jag skulle vilja vara vän med, men inte vågar skicka vänförfrågan. Jo, jag har faktiskt sådana.

1. De tråkigaste profilerna är de där man klickar på personen och det enda som kommer upp är profilbilden, loggen är stängd, ingen info tillgänglig och inget foto öppet för allmänheten. Hur jävla spännande är det liksom? Det är INGEN som tycker att du är rolig om du har så. Om du har så är du lika rolig som en man med liten snopp.(Jag vet att det där var omoget att skriva, men jag behövde en jämförelse). Och om du har så, då är det bara för att du ska verka vara hemlighetsfull och att vi ska tro att du på något sätt är spännande när du i själva verket bara är en tråkmåns, törpitt eller bitterfitta.

2. De som kommer som nummer två är de som bara visar infon. Det är ju inte värst roligt. Vem är intresserad av att veta att du klickat på gilla-knappen på Sova och Solsidan. Du är ju bara som vilken annan svennebanan som helst. Totalt ointressant att du klickat att du gillar att sova, vem fan gör inte det liksom?

3. Jag kan bara se dina vänner. Här kan jag faktiskt bli sådan att jag måste kolla på vänner, som jag anser verkar vara närmast vänner med personen i fråga och gå in på deras profiler. Ibland kan man ju hitta något där. Vännerna är väldigt intressanta.

4. Näst på tur kommer de som åtminstone visar sina bilder. Ni är något roligare. Äntligen något att snoka runt på. Nu kan man börja kartlägga personens liv lite. Jag gissar, eftersom vi alla är lika(vi bara inte vågar erkänna att vi är sådana kärringar), att det vi mest är intresserad av är att se den andres partner. Näst efter det kommer det vi letar efter: Är personen mer lyckad än jag? Innerst inne ber vi till den stora Guden att det inte förhåller sig så. Vi vill ju inte vara misslyckade.

5. Loggen öppen. Tjoho!!! Här kommer den spännande personen. Man kan läsa alla sliskiga saker om den, för allt blir sliskigt om man inte vågar vara vän med den. I loggen kan man få reda på det mesta - och lite till. Det är extremt intressant att sitta och snoka runt på andras loggar. Jag gör det också. Jag vet att det finns de som läser min logg, åtminstone en. Tänk om det är just du.

Det här är lite av tabu. Det är ju fult att snoka, men jag tycker om att göra det. Jag vet inte om det betyder att jag inte har något liv, men isf får det vara så. Det som är jobbigt är när man ser att personen har klickat i en app där det står: I can see who watch my profile, eller något i liknande stil. Det är då man känner kallsvetten och hur pulsen börjar öka. Det blir en akut google-sökning på om Facebook släppt på integriteten. Ångesten över att någon skulle ha sett att man satt och snokade på deras profil är sjuklig och total. Det jobbiga med det är att man måste googla och hitta ungefär 10 svar där det står att Facebook fortfarande håller på sin integritet och att det är omöjligt att se vem som har varit in och kollat upp en. Ångesten kvarstår dock oavsett antal svar på att det inte syns att man snokar.

Även om du sitter och säger nu att du inte gjort det här vet vi alla att du ljuger. Enda möjligheten att du inte gjort det är att du inte har Facebook(vilket ju säger det mesta), men då tror jag inte heller att du läser min blogg. Det leder till att alla som läser här idag har Facebook och kollar andras profiler. Nu undrar ju jag. Vem kollar in min? Och är det så att någon inte vågar vara vän med mig och jag inte vågar vara vän med den? Hmm.....

Det här irriterar oss mest på FB.
EX
 DN DN

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela