Real Time Analytics

Livet På En Kant

Tjoho!!!

Publicerad 2012-02-21 20:38:57 i Vanlig vardag,

Ridpasset med Norton gick egentligen inte jättebra, men det är inte alltid det som är meningen. Dagens ridpass resulterade istället i en massa information inför kommande utveckling med honom.

På den mentala träningen pratade vi om skalan av avslappning. När jag rider Norton känns det som att jag sitter still, och det ser nog så ut, men idag kände jag efter flera gånger och jag är beredd att påstå att vi båda är extremt stressade. Om ni någonsin sett mig och Norton tillsammans är du nog inte beredd att hålla med. Det ser bra ut, jag vet, men inom både mig och Norton är det extremt stressat. Jag måste jobba på det och målet är nu att lyckas få större och större del av ridpasset med lägre stressnivå. Jag tror att jag är fullt kapabel att klara detta moment själv.

Jag konstaterade också att jag inte får hästen loss från höger hand. Det är svårt för mig att beskriva vad som sitter fast och inte vill bli lösgjort då jag bara rider på känsla jämt. Jag är väl inte så bra skolad antar jag. Jag vet inte, men det känns alltid som att jag redan kan allt. Det kanske är så för alla. Jag vet inte varför jag kan göra en piruett, lyckas göra byten i varje eller få hästen att trampa. Jag har aldrig lärt mig, jag bara kan. As simpel as that! Iaf, jag vet hur jag får hästen loss i höger tygel. Det är lättare att göra det på någon annans häst för till och med jag får mina egna hästar lite till mina små gullebarn, men nu är det bara att köra - hästen ska loss från höger. Just nu har jag inget i vänster.

För det tredje lyckades jag göra ett byte till höger galopp med bara sitsen. Alltså, jag har varken skänkel eller tygel på vid bytet. Det är bara med hjälp av sitsen jag får till det. Jag är bara sååååå nöjd med det. Det var allt jag ville idag. Att få till ett byte med bara sitsen. Det är jättelätt från höger till vänster galopp, men nästintill omöjligt för mig åt andra hållet. Det hänger ihop med att jag aldrig kommer loss från höger tygel.

Nu är det roligt. Jag har en del att jobba med. Redan nu har jag utformat en plan i huvudet och den brukar jag kunna hålla. Och på det där med piruetten....idag gjorde vi, visserligen katastrofalt, men vi gjorde trots allt, en 5meters volt i förvänd galopp. Det var inget jag tänkte göra. Han ville ju bara inte ta vänster tygel....

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela