Real Time Analytics

Livet På En Kant

Nu är jag bokstavligen helt slut

Publicerad 2012-02-13 21:49:46 i Vanlig vardag,

Nu är jag färdig för dagen. Båda hästarna gick i ridhuset och jag är jättenöjd med båda. Norton låg på och var lika pigg och framåt som senast, men jag tycker nog att formen var bättre än sist och vi gjorde lite förvänd galopp idag. Det är svårt att få den gamle mannen mindre taggad för det går bara att göra genom att hitta på mer svåra saker. Men vad är svårt för en häst om redan kan allt? Det blev lite ridning iaf.

Ante jobbade jag lite med att han ska göra en riktig halvhalt och samla när jag gör den med sätet i traven. Jag fick till några gången och eftersom att jag inte jobbat med det förut var jag nöjd. I galoppen övade vi på att använda inre bakbenet att arbeta runt och samla genom, samma som i trav, halvhalt med sätet och samtidigt vända på en mindre volt. Han tyckte det var lite jobbigt och det är det nog också. På det sättet som jag gjorde idag är det omöjligt för hästen att smita undan arbetet. Han tyckte det var roligt och blev lite mer taggad att försöka.

En av Antes största egenskaper är att, trots att han verkar retarded, är han otroligt snabbtänkt och kvick. Det känns som att allt går i slowmotion för honom, men det är nog så att han är snabbare än en annan när det väl gäller. Det är väldigt roligt att rida en häst med ett sådant intellekt, beslutsamhet och vilja. Jag kan härleda mycket av Ante till MB och jag är tacksam att jag haft henne innan. Samtidigt inser jag hur svår hon faktiskt är att rida på ett sätt. Att bara trava runt på henne och få henne att böja på nacken är assimpelt. Det kan nästan vem som helst göra. Det är andra saker som blir svåra när det kommer till henne.

Nu måste jag iaf sova. Imorgon är det tidigt upp som gäller.  Jag väntar på svar från min galna grej som jag gjorde och det kan dröja en och en halv vecka till utan att det är konstigt, men väntar man på något vill man ju att de ska ske så snart som möjligt. Jag har dock vissa tveksamheter när det gäller den grejen. Imorgon kanske ni får se bilder från mina ridturer idag. Just nu orkar jag inte vara så avancerad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela