Real Time Analytics

Livet På En Kant

Mina mål

Publicerad 2012-02-20 06:35:23 i Hästarna,

Det blir lite kort inlägg här nu. Jag kände bara att jag ville dela med mig av mina kommande mål med hästarna.

Med Norton vill jag sätta bytena bättre. Jag vill att han efter bytet bibehåller samma rytm och tempo. Sedan vill jag att byte från vänster till höger går lika bra att göra som höger till vänster. Hö-vä är bara ett litet ombyte med sitsen, men till höger får jag inte till något byte på det sättet utan han fortsätter i vänster. Sedan vill jag också kunna trampa hästen lite. Jag har provat lite under helgen och jo, lite fick jag väl till det. Om jag kan det? Nä, men jag lär ju aldrig kunna om jag inte provar hur det är man ska göra.

Med Ante vill jag kunna få till att höger galopp fungerar klockrent. Det går bättre och bättre. Jag tror att min nya taktik med att stå upp i början kommer att generera snabbt resultat. Det som är jobbigt är när hästen lär sig att sätta ryttaren ur position för utan sitt säte är man helt lost, åtminstone jag som rider med 99% säte. Jag tänker också påbörja byten och förvänd galopp. Det är viktigare med den förvända galoppen i början då han verkar ha väldigt lätt för att byta och dessutom byter väldigt rent dvs bytena är väldigt korrekta.

För er som inte kan så mycket om hästar får jag nog ta och skriva ett inlägg om vad de olika sakerna är. Får nog ta och göra det senare. Jag har också hov/skoinlägget kvar.

Jag ska göra en mer detaljerad plan för min mål också. Bloggens mål har dalat, men ridningen är mycket viktigare för den gör min lyckligare än bloggen. =P

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela