Real Time Analytics

Livet På En Kant

Båda hästarna fick lite motion idag

Publicerad 2011-09-18 22:03:58 i Vanlig vardag,

Både Norton och Ante fick lite motion idag. Norton gick bara i skritt och travade lite grann med Micke som var på besök i stallet. Han har aldrig ridit Norton förut, men det gick riktigt bra. Norton knäpper gärna av i nacken om man är för hård i handen, men det var inte Micke och fick till en bra och avslappnad form. Det blev lite trav också. Nu har han fortfarande ingen sko och kan inte göra så mycket. Det var nog ändå roligt för honom att komma ut lite och bli lite borstad och pysslad och så.

Ante gick bättre än förväntan och han hoppade bara lite i början i skritten. Trav och galopp gick riktigt bra. Han gick inte emot skänkel lika mycket som han gjort tidigare i sommar. Samarbetsvilligheten var väl något bättre än normalt. Förra helgen när jag jobbade träffade jag en tränare som hade kurs på anläggningen och han berättade att hästar med Ladykiller ofta är lite så som jag beskrev Mongolidante. Det kan nog stämma personligen är jag verkligen inte förtjust i Landlord hästarna och Lasandos ger inte direkt optimalt psyke heller. Det är ju bara en personlig åsikt och baserad på de hästar jag sett efter de hästarna. Om jag då skulle välja någon av de hingstarna i stammen på min häst föredrar jag nog ändå Lasandos för de hästarna hoppar bra om inte annat (jag vet att man får Landlord med på köpet då).

Det man kan säga om Ante är väl att han åtminstone hoppar det som står framför. Idag tog vi stockarna som ligger på gräsbanan ofrivilligt två gånger när vi inte var överens om styrningen. Han har mycket idéer den killen. På slutet gick han väldigt bra och jag var väldigt nöjd när jag slutade. Det blir lite knepigt när han faktiskt är en ganska känslig häst och samtidigt är en latmask. Det gäller att hitta en bra balans mellan vilka krav jag ställer och hur mycket jag pressar på för att han ska göra det. Det kanske är att föredra att han är lite seg, mamman var tvärtom och jag vet inte hur många gånger jag bett till Gud på henne när det blivit lite tokigt. Tack och lov har hon blivit lugnare med åren.



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela