Real Time Analytics

Livet På En Kant

Ridning=kommunikation

Publicerad 2011-05-26 21:27:19 i Norton,

Idag red jag bara Norton. Ante fick vila. Inte för att jag tänkt det utan det bara blev så. Han är så tjurig och jag kände inte att jag var i mood för det idag.

Norton har börjat med att ställa halsen precis vid bogbladet och det är helt fel. Jag har jobbat honom den senaste tiden med att ställa i nacken och inte hela halsen. Det känns väl inte som att det går framåt, men det brukar ta ganska lång tid att det sitter helt.

Nu vet jag ändå att de flesta inte ser någon skillnad och inte heller vet att det är fel eller att de gör fel. För mig är det viktigt. Allt grundarbete måste sitta perfekt. Jag har lite annan väg, men brukar alltid komma fram till ett bra resultat. Ridning för mig är kommunikation. Hästen kan redan, utan ryttare, utföra alla rörelser. Grejen det handlar om är att lära hästen en kommunikation där den förstår, och vill, utföra rörelsen tillsammans med ryttaren.

Norton och jag tycker jag har ganska bra kommunikation. Han kan vara lite lat och jag tycker att det är fördel att använda sporrar på honom. Inte för att jag egentligen använder dem så mycket utan för att han maskar lite annars. Idag red jag utan och det gick det också.

Ett byte på Norton kan man göra på tre sätt: bara med handen, bara med sätet eller bara med skänkeln. Naturligtvis går det att göra med alla tre sätten samtidigt. Det är de tre sakerna det handlar om hela tiden, med enda skillnaden att varje sak är lite annorlunda gjord med de tre sakerna tillsammans. Svårare än så är det inte. Det är som att lära sig ett språk där bokstäverna tillsammans betyder olika.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela