Real Time Analytics

Livet På En Kant

Mitt jobb var så roligt idag sedan körde jag pisk-och-smisk-varianten

Publicerad 2011-05-19 22:31:37 i Vanlig vardag,

Mina nya favoritdagar är när jag slutar kl 14. Då är stressen totalt borta. Den existerar liksom inte. Det är så otroligt skönt. Numer har jag inte heller något annat som stressar mig i mitt liv och jag gör vad jag vill när jag vill.

Dagen inleddes med ett samtal om att Ante trampat av sig ena skon och trampat fast den i en annan natruligtvis inte som en sko ska sitta utan sömmarna gick rätt in i sulan. Illa, illa. Det är tur att sömmarna på hästskor är avklippta och inte så långa. Tack och lov var ändå superhovslagaren på väg ut till en annan häst och egentligen skulle ju Norton skos idag kl 9, men vi har bokat om till nästa torsdag då jag är ledig. Han slog på tappskon och tittade på hoven den hade suttit fast i. han hittade ingångshålet, men det enda vi kan göra är att vänta och se om det blir en hovböld.

På jobbet sedan är det en häst som är nyopererad och stygnen har gått upp för tidigt och det är inte alls bra. Nu är såret öppet och har börjat vätska sig. Det såg mycket sämre ut än igår så jag ringde ägaren och frågade om det inte gick att tvätta det lite innan också. Efter lite samtal med henne hittade jag hennes koksalt lösning och det var jätteroligt att tvätta rent och göra iordning det. Ägaren blev glad, hästens sår blev rent  och jag tyckte det var skitkul. Ni kanske tycker att jag är knäpp, men en anledning till att jag tyckte det var så roligt var att jag blev så himla nöjd med resultatet.

Efter jobbet hämtade jag hunden på vägen till stallet och jag hade tur och lyckades få skjuts av en som precis lämnade mitt jobb. Annars hade vi behövt byta på bussen genom dörren bara. Allt blev så smidigt.

I stallet hade jag eftermiddagsfodringen. Först var jag tvungen att fixa lite med hagen för det är nästan ingen el ut. Egentligen hade jag velat se aggregatet också, men det är inlåst där jag inte har någon nyckel. Jag fattar liksom inte hur elen är dragen. Jordningen verkar ändå vara bra, betydligt bättre än jag hade till mina hagar. Däremot resten av kopplingen fram till hagen har jag en del att säga om faktiskt. Jag förstår att det är lite el kan jag sammanfatta det med. Hur svårt ska det vara att koppla ihop en hage egentligen?

Jag red Ante ikväll och det gick riktigt bra. Även om han är knäpp och jag har problem känns det som att det gått lite framåt. Idag körde jag på pisk och smiskvarianten. Det behövs på honom han är så förbannat lat alltså. Jag vet inte om jag matat på med ett spö på någon häst som jag behövt göra på honom någon gång. Han behöver det uppenbarligen. Det kanske till och med är så att han går igång på det. Vad vet jag? Jag är ingen häst. Ridpasset idag var tio gånger bättre än senaste veckan. Helt klart nöjd!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela