Real Time Analytics

Livet På En Kant

Jag ska sluta lösa mina problem själv

Publicerad 2011-05-03 19:14:21 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Idag efter lunch när jag jobbade funderade jag lite och har kommit fram till en sak. Jag ska slut lösa mina problem. Det känns helt onödigt och som slöseri med tid. Dessutom försvinner det väldigt mycket tid på att fundera ut lösningar till problemen. Jag kom fram till slutsatsen att det är bara att låta livet fortgå och leva dagen. Det kanske låter lite naivt. Det är det nog också. Om historien skulle sluta här. Nu gör den inte det. Jag ska berätta.

Under den större delen av mitt liv har allt bara flutit på. Allt i mitt liv har bara gått som på räls. Ibland har det dykt upp problem som jag inte ägnat alltför stor vikt vid och whoops så har problemen löst sig själva. Allt medan jag stått och tittat på. Under ett kort tag, flera av er vet när, gick det inte den här vägen och då fick jag stora problem. Grejen är den att livet flera gånger sa åt mig att något var fel, men jag såg inte och lyssnade inte. Däremot hörde jag hela tiden. Allt blev bara pannkaka.

I dagsläget har jag kommit tillbaka på rätt köl och mina problem löser sig återigen av sig själva. Idag tex fick jag ett samtal om ett lite tinywiny problem som jag haft, eller telefonsamtalet löste problemet åt mig. Inte för att hon på andra sidan luren hade en aning, men det gjorde det ändå.

Jag vet inte om det är så att jag styr sakerna åt problemlösande håll eller om det är någon hemlig makt som löser dem åt mig. Jag vet ärligt talat inte. Däremot är det otroligt skönt att vara tillbaka här. Det känns äntligen som att jag kan skapa något. Numer litar jag inte fullt till hundra procent på det här utan måste vänta innan jag sett resultatet. Det jag litar på är att livet tar mig dit jag vill i slutändan och det är väl ändå huvudsaken. Trots alla problem.

Tillsammans kan vi fundera på om det kanske är så att när man lärt sig läxan av problemet kanske det löser sig, men om man inte lärt sig läxan blir man prövad om och om igen. Jag kanske här lärt mig läxan av just de här problemen och nu kan gå vidare.

Faktum är att det känns ganska bra just nu. Det känns som att jag och livet är vänner. Ett tag var vi ovänner, men för tillfället har vi försonats. Nu kan vi bara hoppas att det dröjer innan vi stöter ihop igen. Det lär hända. Jag har bara levt en tredjedel av mitt liv och har mycket kvar att lära.


Jag brukar inte använda andras bilder, men jag känner att det verkligen är så här mitt liv känns. Det ena hjärtat till livet gick sönder och nu har jag hittat ett nytt inuti.





Bilden är hämtad från: http://madiore.files.wordpress.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela