Real Time Analytics

Livet På En Kant

Gårdagens uppdatering - som jag glömde

Publicerad 2011-05-11 21:48:05 i Vanlig vardag,

Igår red jag både Ante och Norton. Norton fick en sväng i skogen och han var verkligen lycklig. Han blev så glad. Först red vi runt lite på stigarna i skogen. Han är så rolig. Helt plötsligt när man skrittar travar han bara iväg. Något han kommer på av sig själv och så travar han på som om jag inte fanns på ryggen. Vi tog tre vändor i sandgropen sedan med backen upp som avslutning på varje runda. Jag tyckte det var lagom för honom nu. Om ett tag kan vi ta lite mer typ 4-5 vändor. Jag vill inte slita ut honom för han är i ganska dålig kondition och lite gammal.

Ante red jag på ridbanan och han var lite mongo igår. När vi galopperade var det mer "lille-Skutt" än häst han var. Jag fattar inte varför han ska vara så tjurig. Det var faktiskt jobbigt. Trav verkade inte existera, åtminstone inte trav på mitt sätt. Egentligen tror jag att allt bara beror på att jag ställde lite högre krav på honom än jag gjort tidigare och att han måste lära sig att acceptera de nya kraven. De var inte så stora och det jag börjar med är att han ska acceptera att jag sitter ordentligt i sadeln och att han går i form efter hur jag sitter i sadeln. Alltså att han anpassar sin form efter min sits. Det blir lite svårt att förklara här, men jag har satt lite mer samling i sitsen och han vill inte samla mer och då skuttar han runt för när han gör det tappar jag sitsen. Det var en lite ungefärlig förklaring, men det är svårt att förklara exakt utan att visa med kroppsspråk.

Idag blev det ingen ridning. Vi hade stallmöte i stallet och det tog en stund och sedan fick jag skjuts hem. Nu ska jag lägga mig för imorgon börjar jag tidigt igen och jag vill inte missa bussen till jobbet. På kvällen hoppas jag att mitt span kommer och ser sin lapp, nog för att det känns lite jobbigt och pinsamt, men jag överlever nog. Lite spännande är det trots allt när det händer något.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela