Real Time Analytics

Livet På En Kant

Stallet idag! (Ante var ett mongo)

Publicerad 2011-06-20 19:02:44 i Ante,

Idag åkte jag med Fanny igen till stallet. Jag kan bara säga att jag är helt slut och då har jag typ ändå inte gjort något. Idag piffade jag Ante lite och han fick knoppar, fina benlindor och vitt schabrak. Jag longerade honom en stund på volten också. Fanny red sin Olke först så jag och Ante väntade på att volten skulle bli ledig. Jag gick ut en stund och lämnade den halvfärdiga Ante på gången. Inte så att jag lämnade honom helt själv utan jag gick bara rakt ut från stallet och tittade lite.

Under den lilla stunden på 2-3 minuter han det lilla mongot dra i kardborren på ena lindan och dra av kardborren så att lindan gick sönder. Suck alltså! Jag blir så trött på honom. Det här är tredje-fjärde-femte benlindan, eller jag har slutat räkna, som han ätit sönder. Han har ätit X antal paddar också. Vanligtvis brukar han dra av dem först och sedan fortsätta med lindan. Jag fattar inte vad jag ska göra. Han har gnagt sönder ett par benskydd också, liggandes i hagen. Fattar inte varför han inte kan vara normal. Var det det där med att man får den häst man förtjänar, eller hur var det nu igen? Då undrar ju jag: Vad gjorde jag för ont mot honom i mitt förra liv???

Han var värsta latmasken när jag longerade också. Jagade honom med pisken, men det hände ingenting. Funderade lite på om han kanske skulle behöva lita havre, men jag vet inte riktigt. De ser fina ut i hullet och så båda två. Det är väl bara att jaga på honom. Han borde kiunna växla upp lite. Lite iaf. Hoppas jag! När man rider kan man ju få lite mer fart på honom. Det kommer kanske vid longeringen snart också. Han är trots allt inte så gammal och just nu har han hamnat lite efter i utbildningen, men det blir så ibland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela