Real Time Analytics

Livet På En Kant

Grönsåpa räddade skjorta från blåbärsfläck!!!

Publicerad 2011-06-30 10:01:33 i Vanlig vardag,

Grön såpa måste vara världens universalmedel. Nu tycker inte jag om att skura golv med det, eller tycker om och tycker om. Jag tycker om de här med kemikaliska saker med mycket dofter, men de vill jag bara torka golven med. Såpan kan ju användas till precis allting börjar jag tro.

Det började med att tipset att tvätta hunden i det kom från en som har ett hundtrim. Det tar bort parasiter och sådant i pälsen på hundarna och det funkar verkligen super. Ibland luktar hunden fortfarande lite äckligt(han är ju stallhund som ni vet) efter att han blivit duschad, men då kan jag ändra duscha om unkhunden eller ta lite vanligt schampo eller balsam som luktar lite mer i pälsen.

För ett tag sedan märkte jag att Norton hade någon form av utslag eller liknande på benen. Det liknar regnskållor, men kommer nog faktiskt av att jag använt lite kylbalsam och arnikaliniment på hans ben en par gånger tidigare i våras. Utslagen ser lite svampaktiga ut och då tänkte jag att grönsåpa borde väl enklast ta bort dem. Sagt och gjort började jag tvätta benen med lite grönsåpa och eftersom det ska sitta i en stund tänkte jag att jag lika gärna kan passa på att duscha hela hästen. Resultatet blev att hästen blev tio gånger renare och mer blank än med alla exklusiva hästschampon. Jag har sedan länge lagt ner det där med hästschampon och gått över till vanligt människoschampo(och balsam). Det fungerar också bra och märket jag rekommenderar är Euroshopper. Helt klart bästa resultatet för att duscha häst.

Nu till det helt galna! Grönsåpan till att tvätta kläder med. En lite exklusivare skjorta hade fått en blåbärsfläck och idag tvättades den med grönsåpa och fläcken försvann. Jag har tvättat andra kläder som inte blivit riktigt rena med det och då har jag bara lagt dem i blöt med lite såpa i vattnet. Efter en omgång i tvättmaskinen efter det har kläderna varit helt rena.

Det är bara att konstatera: Grönsåpa rules 2011!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela