Real Time Analytics

Livet På En Kant

Update

Publicerad 2011-07-17 10:45:09 i Vanlig vardag,

Kan ju uppdatera lite tänkte jag. Igår red jag för första gången på 7 veckor. Det gick ganska bra. Först tänkte jag att jag bara skulle skritta, men så kom jag på att jag nog ville rida lite mer. Traven gick sisådär när jag red lätt. Överlag gick det bra i traven, men mitt största problem, vänster skänkel, var mycket sämre igen. Jag som jobbat så mycket med det. Jaja, bara att börja om från början. Antagligen hade ingen annan märkt någon skillnad som stod bredvid, men jag är ju perfektionist och anser att grundridningen är A och O. Det gick tio gånger bättre att sitta ner i traven än att rida lätt iaf och det var ju tur.

Samtidigt som den skänkeln var så illa kände jag att flera andra saker var mycket bättre tex min hand i traven. Jag har ganska länge känt att jag suttit för brett med händerna och nu märkte jag att de tendenserna var borta. Sedan märkte jag också att överlivet var bättre än innan. Det var bara den där skänkeln som var sämre. Antar att det har att göra med att vänster sida blivit mycket svagare. Bara att återgå till att rida lätt utan stigbyglar i början av varje pass. Det är det bästa för att få ett bra skänkelläge. Nu var det inte skänkelläget i sig som var dåligt utan jag tyckte att jag inte kunde ha ett konstant omslut med vaden mot hästen utan att skänkeln glappade. Det gr att ridningen blir på/av i varje upp och nedsittning. Nu märker inte det flesta ryttarna sådana saker för de sitter och flaxar med det mesta, men för mig är det viktigt. Skillnaden när man kommer på det blir verkligen markant.

Tanken om att gå till en sjukgymnast för att få hjälp med att få sidorna mer liksidiga igen har slagit mig många gånger senaste tiden. Jag ska tillbaka till någon läkare  i veckan och tänkte höra om möjigheten att göra det finns. Annars kanske jag helt enkelt får köpa ett gymkort och träna lite. Det är ändå bara 200 meter till gymmet. Jag är så sjukt rädd att jag i princip ska bli besatt av att gå och träna igen, å andra sidan är det så roligt också.

Vi får väl se. Det är ju bättre vad jag än gör än att bara konstatera att ena sidan blivit betydligt sämre. Den har alltid varit det, men nu blev jag så mycket sämre. Innan har jag alltid jobbat med det så det blivit bättre och bättre. Nu blev försämringen bara så påtaglig och typ akut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela