Real Time Analytics

Livet På En Kant

Jäger var söt idag

Publicerad 2011-01-01 21:14:59 i Hästarna,

Idag är jag helt sjukt trött nu på kvällen och soffan kommer alldeles strax att bli mina kära vän för kvällen. Det känns till och med jobbigt redan nu att behöva gå ut med hunden vid 10 ikväll.
Dagen började med att jag åkte till mina hästar och fixade stallet. Det snöade för fullt och plogarmannen är och firar nyår på annat håll. Nyckeln till lilla bobcaten som han brukar ploga med var inlåst i hans hus, men han sa till E som har stallet att hon kunde prova att starta traktorn. Jag kan ju erkänna att jag har sett en traktor någonstans tidigare i höstas, men att jag idag inte kom ihåg var det var någonstans jag sett det. Det är status på traktorn.

När jag hade mockat box nr 2 och gick ut genom stalldörren försvann hunden iväg med en väldans fart och det brukar han inte göra. Jag ropade flera gånger, men han kom inte tillbaka så jag hann bli lite orolig och gick efter honom. När jag rundat stallbyggnaden kommer han och möter mig glatt och springer iväg igen, väldigt lycklig. Jag går efter och ser hund, E och C stå vid det som ska vara traktorn.
Traktorn var alltså snöfylld upp till bredden och såg mest ut som ett snöberg faktiskt. Jag plumsar fram till dem i vad som nu verkar ha blivit en halvmeter snö och gick upp till knäna. När jag kommer fram frågar de om jag vet vad alla knappar är till och jag ska erkänna. Jag visste inte att det fanns så mycket teknologi på den tiden som den här traktorn byggdes. Det såg ut att vara en miljon knappar, en liten extra ratt och några spakar. Helt sjukt mycket! Jag antar att jag inte behöver berätta att det inte blev plogat.... Sagt och gjort bara att ta skottkärrorna och köra i 1,5-2 dm snö bort till containtern.
När jag väl var färdig med stallet hämtade jag Ante för en ridtur. Idag var han betydligt lugnare och jag behövde bara longera i något varv innan jag klev upp och red. Nu kändes han till och med nästan lite flegmatisk(slö). Jag red på en stund och han är lite knepig eftersom det inte går att ta honom i munnen så mycket. Sista gångerna jag ridit honom har jag bara försökt sitta och rida honom med säte och skänkel fram till hand istället. Det verkar ge resultat även om det går sakta framåt. Han söker sig faktiskt lite i form även om vi inte ens kommer halvvägs och jag tror att om jag bara ger det lite tid kommer jag att få ett utmärkt resultat på den träningen.
Ridpasset blev lite längre än jag tänkt mig från början, men han lär inte dö av att gå lite hårdare en dag. Jag hade hoppas att han skulle släppa till lite mer med formen och fortsatte rida lite till och lite till. Ridning är väldigt tålamodskrävande faktiskt. Inom en månad tror jag att jag lyckats få honom att arbeta mer mellan skänkel och hand. Det är svårt att med ord beskriva det exakta målet, men ungefär det jag skulle vilja då är att det går att påverka galoppen mellan skänkel och hand. Dvs korta och länga. Jag vill fortfarande ha samma balans i hästen som jag har just nu, men i lite mer samlad form.
Efter att jag hade ridit Ante var liksom orken borta och jag fixade bara täcket på MB, Norton orkade jag inte rida. Usch och fy och skäms, jag vet, men jag orkade verkligen inte. Hem och äta lite middag.
Sedan var det nästa häst, Jäger, även om jag satt och drömde om några filmer i fåtöljen hemma. Jäger var supergullig och gnäggade när jag kom. Jag blev faktiskt rörd. Det gör ingen av mina tre när jag kommer. Det kan ju bero på att dem ser mig som sin personliga slav.
Ridningen med Jäger tycker jag går bättre och bättre varje gång. Han verkar intelligent och fattar ganska snabbt vad jag vill. Jag inledde med att bara ta i en tygeln och ställa bara huvudet lite lätt åt båda hålen om vartannat. Han vill gärna höja huvudet på en gång när man tar tygeln. Om man bara tar i ena tygeln och är väldigt noga med att inte ta något alls i den andra kan man komma runt problemet. Det gäller bara att man upprepar flera gånger eftersom man måste ta så lite som man bara kan för att få önskat resultat. Han svarade väldigt bra i vänster sida, men var lite knepigare i höger.
Jag behöver inte berätta i hela ridturen exakt i detalj om ni inte absolut vill det, men han gick iaf till slut väldigt bra och avspänt och jobbade

Imorgon ska jag rida Jäger igen. Ante tänkte jag också ta ut på en tur. Hade jag haft tid att rida hela nästa vecka hade han fått vila imorgon, men nu får jag anpassa ridningen lite efter hur jag har tid och kan rida. Jag måste komma igång ordentligt och få fason på det här nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela