Real Time Analytics

Livet På En Kant

Så här brukar jag finansiera mina och hästarnas prylar.

Publicerad 2011-01-16 12:31:36 i Vanlig vardag,

Jag tänkte faktiskt berätta det. Det är nämligen så här att förra hösten kom jag på det här med Tradera. Det var en på stallet där hästarna stod då som hade köpt det mesta av prylarna till hästen på Tradera mycket billigare än i butik, och dessutom fått fina saker. Sedan några år tillbaka har jag saker så att det räcker och blir över till mina hästar och jag har inget behov av att köpa förrän något är sönder.

Däremot vill jag att alla kostnader är noll och finansierar sig själva. Ja, ni förstår självklart att stallhyran inte finansierar sig själv, men jag jobbar ju och får lön också. Jag tycker också om att köpa kvalitet och köper hellre ett par Eskadron-benskydd till mina hästar än att jag köper ett par av sämre märke eller ett par märkeslösa. Inte för att jag på något sätt är ute efter märket utan att jag har insett att det blir billigare i längden. Tex  ett par Eskadron framskydd som jag köpte för 5 år sedan och är använda väldigt mycket är fortfarande jättebra skick. Norton är dessutom en fena på att nöta ut benskydd och det bevisar kvalitén.

Jag tycker om att analysera och började kolla på Tradera vilka varor som gav bäst betalt i förhållande till vad jag kunde köpa in till för pris. Snabbt kom jag fram till att märkesvarorna i stl full gav högst pris i förhållande till normalpris i butik. Billigare märken som exv Jacson, Hööks och i den prisklassen fick ut ett lägre slutpris i förhållande till inköpspriset i butik. Jag räknade ut att jag var tvungen att handla för mindre än halva priset om det var en billigare vara för att jag skulle tjäna pengar på den. Om jag istället köpte en märkesvara gick det att köpa den till halva priset och ändå tjäna på det. Jag köpte 3 par bakbensskydd på Hööks för halva-halva-priset, sålde två och behöll ett par själv för jag behövde ett par till, även om jag hellre hade haft ett finare par. De andra två betalade alltså mina eftersom jag sålde dem till 100% vinst och jag fick pengar över.

Jag började också fundera ett steg längre och har även kollat på sidor utomlands. Bla hittade jag GPA-hjälmar från ca 1000:- att beställa hem, men jag hade inte de pengarna just då. GPA-hjälmen hade garanterat gått att göra en bra affär på. Det gäller bara att leta på rätt ställe. Allt är möjligt om man bara vill och tänker efter lite, är målmedveten och kan räkna.

Här är tex ett set med benskydd för 32,95 Eur
Gamaschen Set schwarz V2

Sedan är det bara att ta och jämföra och kolla vad man får betalt för dem här. Tänk också på att räkna om Eur till SEK. Det finns också möjlighet att sälja till annan person och det kan ibland ge mer betalt än Tradera.

Tyskland har bra fraktpriser och det brukar bli billigare än många andra länder. För att leta på en engelsk sida heter det closeout (utförsäljning) och det kan bli riktigt billigt! Välj en bra sida med gott renommé. Ta inte risken att bli lurad.

Förra vintern hade också skor en väldigt bra marknad. Även där hittade jag ett ställe att köpa in, finansiera mina egna och sedan sälja med förtjänst. Tyvärr så har det i år dykt upp andra aktörer och marknaden har blivit väldigt mättad. Jag har fortfarande min kontakt, om vi kan kalla det för det, och inväntar att jag kan göra bra business igen. Min priser är fortfarande bättre än de andras, de vet jag, men just nu är det inte värt arbetet.

Om ni är intresserade kan jag komma med fler tips och idéer! Jag har tex räknat ut vilka tider som det är bäst förtjänst att auktionen avslutas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela