Real Time Analytics

Livet På En Kant

Crazy Day - Freaky Friday

Publicerad 2011-02-11 18:43:05 i Vanlig vardag,

Ja, det kan man minst sagt kalla den här dagen. Vaknar imorse och möts av att snömonstret dragit fram. Det första jag ser på min mobil är att Ante varit lös i stallet. Han verkade inte ha kunnat äta så mycket kraft iaf. Börjar vara väldigt less på mina lösa hästar som äter kraftfoder nu. =(

I samtal nr två frågas det om jag vet om det går några tåg/bussar överhuvudtaget. Vadå inte går? Jag hade ju räknat med att min buss skulle gå kl 08.11 precis som vanligt. In på SL´s hemsida. Där möts jag enbart av röda ringar med ett kryss i, för er som inte vet, betyder det "helt inställda turer". Det gällde i princip i hela Sthlm. Shit!  Telefonen ringer igen. Den här gången för att tala om att det står en och har väntat på tåg i en halvtimme och alla ser just då ut att vara inställda. Shit nr två! Ringer jobbet och meddelar att jag kommer lite senare eftersom att jag inte kan åka förrän den personen kommit på tåget anyway.

Rastar hunden! Möts genast när jag öppnar porten av tre dm snö att plumsa igenom och det fortsätter i hundra meter till. Där kommer jag fram till vägen som kommer från stationen och där pågår vallfärdning! Ja, alltså det var helt sjukt. Folk i princip trängdes på gångvägen. Hjälp, säger jag bara! Går en sväng med hunden och kollar igen SL´s hemsida. Fortfarande bara röda ringar med kryss i. Hittar att man kan kolla tågen i realtid och ser att tågen nu är ca 1,5 timme sena. Tåget 07.17 skulle komma kl 08.37. Får samtidigt ett samtal att personen som nu stått nästan en timme på stationen kommit med ett tåg och då kan jag också åka.

Promenerar iväg till stationen där jag möts av folk redan i trappan upp mot perrongen. Nej, jobbigt läge. Frågar första personen jag möter om det inte kommer några tåg. Han säger att de inte har någon information och att han väntat en kvart. Bara att vänta då. Jag behöver inte vänta särskilt länge och efter fem minuter kommer ett tåg. Jag får springa och hitta ett par dörrar där det får plats en person till. Puh! Jag kom iaf med.

Precis när tåget stannar i Häggvik ramlar en kvinna ihop och ligger medvetslös på golvet. En person böjer sig ner och kollar på henne. En annan frågar om vi ska ringa 112. Jag ställer mig vid dörrarna och säger åt hon som frågade om 112 att ropa på tågvärden. Tågvärden kommer springande, ingen har ringt 112 än. Då tar en kille med ett lätt handikapp eller någon bokstavskombination sin mobil och ringer. Alla andra står som ett gäng jävla ugglor. Vad är det för fel på folk? Killen som ringer 112 har svårt att prata med dem för han säger bara kvinna på golvet, kvinna på golvet. Han ger mig telefonen. Shit nr tre! Där får jag stå och prata med 112 medans tågvärden sitter och kollar kvinnan. Tågvärden lämnar kvinnan och meddelar lokföraren och ropar efter sjukvårdskunniga passagerare. En läkare kommer och en kvinna som jag tror är sjuksköterska. Jag går och tar emot ambulansen istället. När ambulansen kommit går jag upp till jobbet. Fattar inte varför folk måste stå kvar och låtsas som ingenting. Om de ändå bara ska stå och glo kan de väl åtminstone gå någon annanstans och lämna den sjuke stackaren i fred.

Iväg till jobbet och packa post. Ut med moppe och det var lite spännande faktiskt. Gällde att hitta vägar som var plogade för det var mer än en halv meter snövall in på de oplogade. Efter nästan en timme lyckades jag ta mig ut på området iaf. Bara för att moppen omgående skulle börja jävlas. Den startar inte igen. Lyckas kickstarta igång den och fortsätter dela. När jag delat 2 av 9 lådor kör jag iväg för att äta lunch. Efter lunchen hade moppen givit upp helt.

Nu sitter jag hemma och väntar på skjuts till stallet. Ska få åka med den som kvällsfodrar och det var ju tur annars hade jag behövt promenera de 2,5 km från stationen.

Helt galen dag har det varit! Sängen har redan börjat ropa till och med.

http://www.expressen.se/nyheter/1.2325493/stora-problem-i-snoovadret-det-ar-extremt

http://www.dn.se/sthlm/bussar-installda-trots-vagar-i-riktigt-bra-skick

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela