Real Time Analytics

Livet På En Kant

Om det går med min gamla häst, varför skulle det inte gå med din?

Publicerad 2011-04-03 09:22:39 i Norton,

Idag kommer det att bli en heldag i stallet igen. Det ska bli skönt. På förmiddagen ska jag rida på hästarna och sedan när jag kommer tillbaka senare på eftermiddagen/kvällen ska jag titta på när Fanny och Sara rider. Trevligt kommer det att bli idag.

Nu när Norton snart har fått skor kanske jag tar mig ett skutt eller två med honom också. Han är ju egentligen en hoppehäst och ingen dressyrare. Även om man kan undra ibland. Googlade lite bilder på andra dressyrare och nog tusan är han betydligt finare. Det som är lite synd med honom är att han blir så sjukligt het inne på dressyrbanan, men det kanske är en träningsfråga. Idag blir det ett markarbetspass inne på ridbanan. Ante tänkte jag också rida, om han inte är mer svullen i benen förstås. Med Ante är det bara att fortsätta jobba på med att han ska gå fram bättre för skänkeln. Tyvärr har han nedärvt en del av mammans lite dåliga ridbarhet, men hon var mycket mer hysterisk i början och det går fortfarande inte ens att rida henne med ett spö utan att använda det. Tur att det inte behövs.

Jag kan beskriva arbetet med Norton också. Igår var han något stel. Arbetet med att förbättra det innebär förvänd galopp inåtställd. Då gäller det verkligen att sitta kvar på yttre sittbenet, annars byter hästen omg, släppa yttertygel helt så att den glappar. Eftersom yttre bogen/frambenet behöver komma längre fram kan man inte hålla kvar stödet. Sedan ska man tänka sig att hästen ska kännas böjd som en banan. Man kan inte dra i innerhand utan ha kvar handen som vanligt stilla och rida några varv. Hästen blir mer än lösgjord när man hittar balansen och kan börja styra. När man väl kommit på hur det ska vara går det att göra tio metersvolter i galopp och till slut en piruett. Ja, nu tror ni att det ska vara omöjligt, men då ska jag tala om för er att om det går med min gamla häst. Varför ska det inte gå med eran? Ni har garanterat inte ens provat. Nu ska ni också betänka att jag "lärde" mig det här genom att titta på när en annan tränade. Ni har ju dessutom fått en beskrivning av mig.

Ante har som sagt bara kommit till stadiet gå fram för skänkel, men även om han har lite dålig ridbarhet i munnen är han väldigt lyhörd för skänklarna. Bara det där sista lilla som fattas och han börjar söka sig i form.





Foto: Fanny Almlöf

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela