Real Time Analytics

Livet På En Kant

Hopptävling

Publicerad 2011-04-08 07:22:15 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Igår satt jag och tittade på lite tävlingar jag skulle kunna åka på framöver. Tävlingar är det som är mest inspirerande faktiskt. Då kan man ha sätta upp mål. För Antes del kommer det att bli några lokala tävlingar och det blir väl några starter i 0,90 först. Han scoopar helt sjukt på tävling och förra året landade vi i ett hinder. Det blir till att ta det lite långsammare. Jag vill inte ramla av heller. MB vet jag inte hur många gånger jag ramlat av när hon väl börjar hoppa och med henne tror jag att jag på något sätt provocerar fram lite sämre språng bara för att inte ramla av.

Jag blev nog lite rädd den där gången jag gjorde den riktiga avåkningen. Det är nog det värsta jag har varit med om. I två eller tre veckor drogade jag ner mig med morfin. Efter några dagar provade jag naturligtvis att inte ta något morfin på morgonen och det ångrade jag djupt. Visserligen fick jag en citodon av en person, men det var knappt uthärdligt att bara vara fram till dess att jag kunde trycka i mig mer morfin. Helt fruktansvärt.

Nåväl, tillbaka till Ante. Jag har sett ut en tävling den 22:a maj där det finns en 90-klass. Sedan finns det tävling lite här och var varje helg under maj och juni. Grannstallet har en tävling 12:e juni och där var det 0,85 och 0,95-klasser. För er som inte är så inne på det här med hopptävlingar är det höjden på hindren. De här klasserna är bland de lägsta man kan hoppa, men Ante är bara 5 år och klassas som en unghäst. Unghästar hoppar inte heller omhoppning på tid utan en felfri runda ger rosett och vinst. Vinsten delar man med övriga felfria. Det innebär att om alla är felfria får alla rosett och räknas som etta. Om ingen är felfri får den/de med lägsta antal fel, tex en rivning ger 4:a fel, rosetten och räknas som etta.

Nej, nu ska jag åka och jobba. Jag får fila på min tävlingsplanering senare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela